Prijeten hotel Slovenija
v Rogaški Slatini

Na št. 1 v Rogaški Slatini glede na ceno in kakovost

Donat Mg

Po starodavni legendi se je pojavil vir z naravno mineralno vodo, ko je Pegasus, najljubši krilati konj devetih grških muz, preletel ozemlje današnje Rogaške Slatine in udaril s kopitom v tla. Na tem mestu je privrela na dan naravna mineralna voda Donat Mg, ki je edinstvena na svetu.

Čeprav so s stekleničenjem vode začeli šele leta 1904, je bil obstoj tega vira in zdravilne lastnosti vode znan že veliko prej. Prva omemba vira je iz leta 1572. Vsebuje zapisnik švicarskega znanstvenika in alkimista Leonarda Thurneysserja. Od 17. stoletja naprej je ta zdravilni izvor še vedno ostal zelo priljubljen. Znanstveno je dokazano, da Donat Mg ugodno vpliva na prebavo in celotno telo. Magnezij je eden od najpomembnejših elementov, ki vplivajo na metabolične procese človeškega telesa in v enem litru vode Donat Mg  je več kot 1000 mg magnezija.

Pomanjkanje magnezija lahko povzroči številne zaplete: nespečnost, šibkost, utrujenost, depresija, tesnoba, zmedenost v glavi, mišični krči, težave s kostmi, težave s kardiovaskularnimi in endokrinimi sistemi. Ti simptomi so lahko značilni za številne bolezni, če pa jih najdete, se posvetujte z zdravnikom. To je mogoče storiti v Medical centru Rogaška Slatina, ki je specializiran za diagnozo in zdravljenje gastroenteroloških, endokrinih in srčno-žilnih bolezni.